**Didoakan Semua Pesakit Yang Telah Menerima Rawatan di KISWAH DISEMBUHKAN ALLAH TAALA. AMIN**

Tetamu pilihan!!!

Semua artikel di dalam blog ini saya izin untuk publish dan sebarkan dengan syarat disertakan rujukan anda iaitu: KISWAH; www.rawatanislam2u.com. Saya juga mengizinkan anda untuk mengamalkan segala kaedah rawatan yang ditulis di dalam blog ini. Namun lebih baik berjumpa saya untuk menerima ijazah... Sekian dimaklumkan. Selamat beramal!!!

02 July 2021

NOTA MINDA USTAZ HAYAT KISWAH 17: JAWAPAN KEPADA ORANG YANG JAHIL ADALAH DIAMNOTA UHK 17: JAWAPAN KEPADA ORANG YANG JAHIL ADALAH DIAM

 

Kebanyakan manusia yang jahil suka berdebat. Khususnya perkara furu’ dan cabang. Terbawa-bawa melayan orang yang suka berdebat dan berkelahi boleh menyebabkan sakit jiwa dan gangguan mental. Spiritualmu makin lemah tempang dan cacat. Celaru, kecewa dan menderita.

 

Tidak perlu berdebat dengan mereka kerana akan menyeksa jiwamu. Hatimu membara dan kepanasan. Yang terbakar dengan kepanasan jiwa itu adalah imanmu.

 

Terbakar, hangus, hilang berkurang dengan ammarah dan marahmu.

 

Jawapan untuk orang yang bodoh dan jahil adalah DIAM. DIAM dan tumpulah kepada amal ibadahmu semata-mata.

 

Tidak perlu mengatakan dan menjelaskan kepada mereka apa-apa. Kerana mereka tidak akan menerima apapun darimu meskipun engkau memberikan hujah dan dalil yang cemerlang bahkan gilang gemilang.

 

Mereka tidak mau menerima apapun darimu. Sementara itu kamu istiqomah dengan pendapatmu yang kamu yakini haq lagi benar.

 

Dalam diam terdapat banyak nasihat yang ingin disampai Allah kepada diri  kita. Terdapat bahasa nasihat Tuhan kepada hambaNya yang ingin bermuhasabah.

 

Dari itu berdoalah agar Allah mengirim utus orang yang baik2 sahaja di dalam kehidupan kita.

Amin

 

-Hayat Kiswah –

 

…………………………………………………………………………………………

Jangan lupa sedekah setiap Subuh untuk kehidupan yang lebih berkat, panjang umur, murah rezeki, angkat bala’, disembuhkan penyakit, membahagiakan, mengkabulkan hajat dan mempermudahkan urusan. Sedekah tiap hari hari lagi baik dari bersedekah banyak tapi terputus-putus.

 

Allahu Haq – Hidayah Seluruh Alam  - Hayat Kiswah -

 

Rawatan di Pusat Rawatan Islam Kiswah Temerloh. 0179065131

 

#infaqsarkafakiswah

Bank Rakyat: 1101587095

 

#binapondokkiswah

Maybank: 556057503843

 

Support ekonomi KISWAH dengan membeli barangan ruqyah di Shopee Online Shop;

Kiswah Shoppe

 

Jom join group rawatan Islam Kiswah. Bimbingan oleh Ustaz Hayat Kiswah.

 

https://t.me/joinchat/xnPqoBoS5UpiYWNl

 

 

 

 

 

 

 

 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...