**Didoakan Semua Pesakit Yang Telah Menerima Rawatan di KISWAH DISEMBUHKAN ALLAH TAALA. AMIN**

Tetamu pilihan!!!

Semua artikel di dalam blog ini saya izin untuk publish dan sebarkan dengan syarat disertakan rujukan anda iaitu: KISWAH; www.rawatanislam2u.com. Saya juga mengizinkan anda untuk mengamalkan segala kaedah rawatan yang ditulis di dalam blog ini. Namun lebih baik berjumpa saya untuk menerima ijazah... Sekian dimaklumkan. Selamat beramal!!!

18 July 2021

NOTA UHK 18: BACAAN AL-KAHFI PADA HARI JUMAAT MENYEMBUHKAN PENYAKIT AD DABILAH – BARAH - KANSER

 


NOTA UHK 18: BACAAN AL-KAHFI PADA HARI JUMAAT MENYEMBUHKAN PENYAKIT

AD DABILAH – BARAH - KANSER


Di dalam kitab Sairus Salikin  tulisan Sh Abd Somad al Falimbani ada disebut berkenaan adab dan sunah2 yang boleh diamalkan pada hari Jumaat.

 

Kita sedia maklum berkenaan amalan membaca al-Kahfi pada hari Jumaat untuk mengelakkan fitnah Dajjal di akhir zaman. Namun tahukah tuan puan bahawa surah tersebut juga bagus ikhtiar kesembuhan penyakit barah – kanser?

 

Beliau menukilkan satu hadis riwayat dari Saidina Ibn Abbas RadiyAllahu Anhuma dan Saidina Abu Hurairah RadiyAllahu anhu seumpana diriwayatkan oleh ad Dailami. ( Saya naqalkan qit’ah – potongan dari hadis tersebut supaya fokus dan tidak panjang.)

 

 

“..Barangsiapa yang membaca Surah al-Kahdfi pada malam Jumaat atau pada harinya :

.. dan disembuhkan akandia daripada segala penyakit dan daripada penyakit ‘ad-DABILAH’ iaitu penyakit BARAH yang merupakan bengkak yang memecah di dalam perut (badan) ….”

 

 

Semoga kita tidak ketinggalan untuk membaca al-Kahfi saban minggu. Jika tidak tahu membaca, tak sempat dan cuti baca boleh memperdengarkan bacaan al-Kahfi kepada pesakit kanser setiap hari Jumaat. Alal Aqal – At Least…

 

 

-          Allahu Haq – Hidayah Seluruh Alam  - Hayat Kiswah -

 

……………………

Jangan lupa sedekah setiap Subuh untuk kehidupan yang lebih berkat, panjang umur, murah rezeki, angkat bala’, disembuhkan penyakit, membahagiakan, mengkabulkan hajat dan mempermudahkan urusan. Sedekah tiap hari hari lagi baik dari bersedekah banyak tapi terputus-putus.

Rawatan di Pusat Rawatan Islam Kiswah Temerloh. 0179065131

 

#infaqsarkafakiswah

Bank Rakyat: 1101587095

 

#binapondokkiswah

Maybank: 556057503843

 

Support ekonomi KISWAH dengan membeli barangan ruqyah di Shopee Online Shop;

Kiswah Shoppe

 

Jom join group rawatan Islam Kiswah. Bimbingan oleh Ustaz Hayat Kiswah.

 

https://t.me/joinchat/xnPqoBoS5UpiYWNl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...