**Didoakan Semua Pesakit Yang Telah Menerima Rawatan di KISWAH DISEMBUHKAN ALLAH TAALA. AMIN**

Tetamu pilihan!!!

Semua artikel di dalam blog ini saya izin untuk publish dan sebarkan dengan syarat disertakan rujukan anda iaitu: KISWAH; www.rawatanislam2u.com. Saya juga mengizinkan anda untuk mengamalkan segala kaedah rawatan yang ditulis di dalam blog ini. Namun lebih baik berjumpa saya untuk menerima ijazah... Sekian dimaklumkan. Selamat beramal!!!

07 May 2011

"Rasulullah datang berjabat tangan dengan saya"???


Saya: Mana yang telefon saya kata dia dapat mimpi seorang sheikh lepas tu boleh berubat orang

Bomoh muda: Saya (orangnya muda berpakaian ranggi rambut diwarnakan perang)

Saya: Apa cerita? Sheikh apa yang datang

Bomoh muda: Dulu saya sakit. Lepas tu saya berubat dengan seorang bomoh indon anak murid kepada seorang kiyai di Indonesia... Dia telah menulis mantera ke atas badan saya... Sejak hari tu saya boleh mengubat orang. Sheikh tersebut mengajarkan saya ayat al Quran lalu saya amalkan dengan bacaan senafas saja... Sheikh ini bernama....................... merupakan rakan kepada Sh Abd Qadir al Jailani... Saya ni banyak anugerah dari Allah... insan pilihan... Sampai Rasulullah pun datang berjabat tangan dengan saya.

Tetapi mukanya samar2...
Saya amal ayat tu dan saya sekarang alhamdulillah boleh tengok jin.. Kalau ada orang menghantar sihir kepada saya... terus saya dapat kasyaf tahu siapa yang hantar.. Kalau jin sihir tu dah dekat dengan saya.. Terus saya kais, pegang dan lempar jauh2.. Macam tu la saya mengubat orang.. Kemudian bomoh tu pun balik.. jadi saya berhubung dengan cucu sheikh / kiyai di Indonesia dan dia mengirimkan saya cincin ini (Lalu mengeluarkan cincin yang ada gambar kiyai tu dan mengeluarkan gambarnya sekali)

Saya: Saya ambil ye.. (lantas terus saya rendam dengan air ruqyah)

Bomoh muda: Boleh ambil balik ye bang...


Saya: Boleh....
(Bomoh muda terus menceritakan kehebatannya di depan orang ramai yang berada di pusat rawatan)

Ni saya tanya sikit... Solat cukup lima waktu???

Bomoh muda: Diam.....

Saya: Subuh buat.. ke ada tinggal

Bomoh muda: Hmmmm... ada juga tinggal

Saya: Solat cukup lima waktu di masjid? Tahajjud buat tiap2 malam? Puasa isnin khamis??? Sedekah tiap2 hari?????


Bomoh muda: Diam.....


Cikgu Adib: Macam mana dapat anugerah Tuhan sedangkan benda wajib pun tak lepas, tak buat?????

Bomoh muda: Diam.... Saya datang ni nak tahu saya ada saka atau tak je.. (Bukan nak persoalkan ilmu saya ni salah ke tak???- Baginya ilmunya benar!) Lagipun badan saya sakit2 dan tangan saya dah lenguh sangat!!! Tu datang ke sini.... Saya pun tak buat kerja lain dah sekarang ni.. Saya dok mengubat orang je sekarang ni!

Saya: Macam ni.... Orang2 soleh berpendapat haram mengamalkan ayat2 yang didapati dari mimpi sebagai saddur zaraie// langkah berjaga2 takut2 itu adalah permainan syaitan. (tambahan awak tiada mursyid untuk membuat rujukan)


Manusia tidak boleh nampak jin seumpama dinyatakan di dalam al Quran ayat Al A'raf ayat 27:
Sesungguhnya syatan dan kaumnya boleh melihat kamu sedangkan kamu tidak boleh melihat mereka.. Jadi macam mana dengan semudah amalan ABC dan hidup bukan cara agama (ketrampilannya tidak menggambarkan orang yang kuat beragama) serta tidak menunaikan solat awak boleh mendapat anugerah dari ALLAH... Istimewakah kamu???

Kekadang jin sihir masuk ke dalam otak manusia lantas menggambarkan khayalan di otak/ minda / dan memberi kesan kepada penglihatan manusia sehingga menyebabkan penampakan susuk2 tubuh tertentu. Ini dipanggil sihir takhayyul (sihir khayalan) atau halunisasi...

(Selalunya yang didakwa tok wali keturunan bidan , tok wali silat, tok wali bomoh sebenarnya adalah syaitan yang menipu dan memperdaya dengan TAKTIK AGAMA...)

Bomoh muda: Diam.....

Saya: Takpelah... Jom la kita berubat....

(Bomoh muda mula rasa tidak tenteram - )

Dipendekkan cerita - rawatan pun dimulakan.... dan ternyata bomoh muda memang mempunyai gangguan jin.... Dia menunjukkan rasa tidak selesa dan akhirnya termuntah)

Tamat rawatan...

Belum sempat kami menerangkan penggunaan air jampi dan belum sempat si bomoh melakukan sebarang bayaran serta belum sempat si bomoh muda mengucapkan terima kasih dan selamat tinggal...

Bomoh muda sudah meninggalkan pusat rawatan beserta dengan cincin kesayangannya di dalam bekas air ruqyah.. Entah bila dia ambil cincin.. Entah bila dia keluar.. Saya tak perasan....

..yang saya perasan dia buat2 menelefon seseorang dan buat2 berbincang serta menghaibkan dirinya...

SAYA:

1) Berasa sedikit kecewa kerana mungkin dia tidak dapat menerima nasihat dan dakwah saya demi mempertahankan ilmu perbomohannya.. dan meyakini bahawa dia adalah ORANG SUCI PILIHAN TUHAN walaupun solat tinggal.... Mudahnya berjumpa nabi dalam tidur, sampai baginda datang berjumpa menghadapnya berjabat tangan... (Tu yang saya jadi hot sikit tu)

2) Saya sudah menyampaikan dakwah nasihat saya... sudah merawatnya sepenuh hati dan kesungguhan... mudah2an ilmu bomoh yang ada padanya hilang..

3) Saya berharap agar dia bertaubat... Saya sudah sampaikan hanya Allah yang memberi taufiq hidayah kepadanya...

Marilah kita berdoa agar bomoh muda kembali ke pangkal jalan dan bertaubat serta tidak jadi bomoh lagi...

Dengan niat tersebut al FATIHAH

p/s:

Jangan menceritakan apa2 pengalaman rohani (cthnya bermimpi berjumpa Rasulullah saw) kepada sesiapa pun (kecuali kepada mursyid). Anugerah itu adalah khas UNTUK KAMU SEORANG shj!... Sesiapa yang menceritakan anugerah rohani tersebut kepada org lain.. maka layaklah kamu DISEBAT!!! - Sh Hisham Kabbani...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...