**Didoakan Semua Pesakit Yang Telah Menerima Rawatan di KISWAH DISEMBUHKAN ALLAH TAALA. AMIN**

Tetamu pilihan!!!

Semua artikel di dalam blog ini saya izin untuk publish dan sebarkan dengan syarat disertakan rujukan anda iaitu: KISWAH; www.rawatanislam2u.com. Saya juga mengizinkan anda untuk mengamalkan segala kaedah rawatan yang ditulis di dalam blog ini. Namun lebih baik berjumpa saya untuk menerima ijazah... Sekian dimaklumkan. Selamat beramal!!!

24 March 2013

Al Fatihah Kepada al Marhum Shaykh As Syahid Said Ramadan Al Buti
PANDANGAN HABIB UMAR BIN HAFIDZ TERHADAP KEMATIAN SYEIKH AS SYAHID DR SA'ID RAMADHAN AL-BUTI..:-)Tanggapan ini beliau sampaikan dalam mauidzah hasanah Juma’at pagi tanggal 22 Mac 2013 selepas ziarah di Jannatul Zanbal Tarim, Hadramaut Yaman.

“Rasulullah Saw. melarang umatnya membunuh kafir dzimmi (kafir yang dilindungi). Barangsiapa yang membunuh mereka maka ia tidak akan masuk surga. Begitulah balasan bagi yang membunuh kafir dzimmi. Lalu bagaimana balasan orang yang membunuh muslim yang sholeh lagi alim?

Dalam Hadits dikatakan bahwa siapa yang meninggal dalam keadaan belajar ilmu untuk meninggikan Islam, maka ia wafat dengan martabat yang sangat dekat dengan para Anbiya’ di dalam surga. Apalagi jika orang itu wafat dalam keadaan mengajar untuk meninggikan Islam.

Asy-Syahid Dr. Muhammad Sa'id Ramadhan al-Bouthiy wafat di waktu yang mulia, yakni di antara Maghrib dan Isya di malam Juma'at (21/3), di tempat yang mulia, yakni masjid dan di majlis yang mulia, yakni majelis ilmu.”As Shaykh Buti dimakamkan disebelah Makam Sultan Salahuddin al Ayubi yang terletak bersebelahan Jami' Umawi yang dikatakan ulamak sebagai tempat turunnya Nabi Isa di Manaratul Baida' Jamie Umawi yang terletak di Bandar Dimasyq Syam Asy Syarif..

P/S: Al fatihah kepada al marhum shaykh as syahid said ramadan al buti.teringat selalu solat jemaah bersama beliau di jami' labu sahah syamdin di kaki jabal qasiyun dimasyq syam as syarif.rumah naqshibendi kami tak jauh dr rumah al marhum dan jami' buti...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...