**Didoakan Semua Pesakit Yang Telah Menerima Rawatan di KISWAH DISEMBUHKAN ALLAH TAALA. AMIN**

Tetamu pilihan!!!

Semua artikel di dalam blog ini saya izin untuk publish dan sebarkan dengan syarat disertakan rujukan anda iaitu: KISWAH; www.rawatanislam2u.com. Saya juga mengizinkan anda untuk mengamalkan segala kaedah rawatan yang ditulis di dalam blog ini. Namun lebih baik berjumpa saya untuk menerima ijazah... Sekian dimaklumkan. Selamat beramal!!!

15 December 2011

Cerialah!!!! Nescaya Hidupmu Bertambah Sihat dan Bahagia!

Allah Taala Suka Kepada HambaNya yang Senantiasa Ceria dan Tersenyum...
Assalamualaikum semua...

Telah berkata guru kami bahawa AllahTaala sangat sayang kepada orang yang sentiasa ceria dan tersenyum..

Janganlah biarkan dirimu selalu berada di dalam kesedihan dan dukacita.. Ini tidak membantu roh dan jasadmu untuk hidup dengan sihat....

Sebagai hambanya yang menjalankan segala perintah Allah Taala kita sepatutnya berasa bahagia menjalankan segala suruhan dan meninggalkan segala tegahan Allah....

Rasulullah saw juga dikenali sebagai orang yang sentiasa tersenyum. Jika baginda ceria dan bergembira seolah2 matahari dan bulan berlegar2 di sekeliling dahi baginda. Jika baginda tersenyum akan bersinarlah keseluruhan dinding yang mengelilingi baginda. Itulah gambaran ketenangan yang penuh kerahmatan yang terhasil dari kelembutan senyum baginda.

Satu ciri istimewa kehidupan Rasulullah saw adalah baginda sentiasa tersenyum  iaitu pada kebanyakan waktu. Saidina Jabir ra mengatakan bahawa:

"Sejak aku memeluk Islam, tidak pernah baginda saw membelakangiku, dan baginda saw tidak pernah melihatku kecuali dalam keadaan senyum..."

Ini adalah fenomena yang luar biasa terjadi kepada insan yang luar biasa..

Saidina Abu Darda' ketika bangun dari duduk senantiasa tersenyum terlebih dahulu.. Lalu sahabat lain berkata;

"Manusia akan memperbodohkan kamu dengan sikap kamu begitu".

Jawab Abu Darda': "Sesungguhnya aku melihat baginda Rasulullah saw dan baginda tidak akan berkata-kata kecuali dalam keadaan tersenyum...."

Antara kelebihan ceria dan sentiasa tersenyum:

1) Memberi kelebihan kepada minda dan akal.

2) Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi dan sakit jantung.

3) Ketawa membawa anda ke satu titik perubahan yang lebih 'terang' dalam hidup anda.


Ceria dan senyum itulah penawar untuk 1001 penyakit rohani dan jasmani. Senyum dan sifat ceria menyegarkan rohani dan jasmani anda..

Allahu Haq! Hidayah Seluruh Alam!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...