**Didoakan Semua Pesakit Yang Telah Menerima Rawatan di KISWAH DISEMBUHKAN ALLAH TAALA. AMIN**

Tetamu pilihan!!!

Semua artikel di dalam blog ini saya izin untuk publish dan sebarkan dengan syarat disertakan rujukan anda iaitu: KISWAH; www.rawatanislam2u.com. Saya juga mengizinkan anda untuk mengamalkan segala kaedah rawatan yang ditulis di dalam blog ini. Namun lebih baik berjumpa saya untuk menerima ijazah... Sekian dimaklumkan. Selamat beramal!!!

19 May 2010

Rawatan Sihir; jin dah lali mendengar al Quran???


Salam Ustaz,

Boleh tak ustaz Bantu terangkan pada kami ni mengenai....pendapat yang mengatakan bahawa Jin dan syaitan ataupun penyakit yang menjadi LALI pada AL-Quran.....pendapat ini berlegar sepanjang masa. Saya nak tahu dan fahamkan dari sudut rawatan mengenai perkara ini. Adakah jin atau syaitan boleh menjadi lali pada al-Quran? Atau adakah ayat ayat al-Quran itu boleh menjadi lemah dan tidak berkesan pada Jin dan syaitan sehingga terpaksa menggunakan kaedah rawatan yang lain?....QUOTE:

kalu tak silap ambo...Tuan Guru… pun ada bagitau pasal ni....masa ambo ikuti kuliahnya dulu.....QUOTE

TG menegaskan bahawa kombinasi ayat itu penting dalam menghadapi gangguan makhluk halus ini yang lali ni.......lain Jin...lain Dose dia.....tak sama
kena berbalik kepada firman Allah surah al Isra' ayat 82; bahawa Allah menurunkan Al Quran sebagai ubat dan rahmat kepada orang2 yang BENAR2 BERIMAN.

dan sabda nabi saw; sebaik2 ubat itu adalah al Quran...

syaratnya adalah; perawat khususnya hendaklah beriman dengan sbenar2nya bahawa al Quran boleh menjadi ubat...

2) Persoalan lali itu istilahnya saja... jgn silap faham bahawa al Quran tidak memberi bekas kepada jin.. sedangkan al Quran di turun pada gunung batu pun hancur nikan pula pada hati jin.. macam manusia yang keras hati, dah ceramah macam2 dan bagi dalil macam2 tapi tetap tak mau solat.. ibarat mencurah air ke daun keladi….. adakah kita hendak berhenti berdakwah.. teruskan nasihat dan dakwah serta selitkan dengan dalil2… semoga hati kerasnya akan menjadi lembut…3) cuma pada hemat patik kata 2 TG tersebut adalah; jangan baca mentah2 saja dan kosong.. jin pun lali... sebab tu kena ada khutbah........ nasihat dan ceramah jin tersebut bertalu2 .. “seksalah” jin tersebut dengan nasihat melalui ayat2 al Quran secara bertalu2.. lama kelamaan ia akan menerima kebenaran dengan izin Allah.

4) Ruqyah adalah dakwah kepada jin.. bacaan al Quran adalah dalil dakwah kita kepada jin.. sebab tu kena mahir nak tengok apa jenis gangguan jin tersebut... barulah tahu nak tekan ayat apa nak bagi serasi dan kena pada sebab kemasukannya...

5) COntohnya;

Kalau masalah masuk kerana terlanggar barang jin dalam hutan.. tekankan amanarrasul

Kalau masuk sebab jin missionaries ... tekannya syahidaALLAH

Kalau masuk sebab jin asyik tekankan ayat ar rum ayat 21

Kalau sebab sihir tekankan ayat ibtalus sihir

Kalau sebab khadam tekankan surah al jin

Kalau sebab saja suka2 kacau .. tekankan ayat ..inna rabbakumuLLAH.....

dsb...

kena pandai main dan guna ayat tersebut... dan perayat sikit dalam khutbah...

saya tak pandai .. cuma kongsi pengalaman saje...


Allahu Haq!!! Hidayah Seluruh Alam...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...