**Didoakan Semua Pesakit Yang Telah Menerima Rawatan di KISWAH DISEMBUHKAN ALLAH TAALA. AMIN**

Tetamu pilihan!!!

Semua artikel di dalam blog ini saya izin untuk publish dan sebarkan dengan syarat disertakan rujukan anda iaitu: KISWAH; www.rawatanislam2u.com. Saya juga mengizinkan anda untuk mengamalkan segala kaedah rawatan yang ditulis di dalam blog ini. Namun lebih baik berjumpa saya untuk menerima ijazah... Sekian dimaklumkan. Selamat beramal!!!

24 August 2010

Hakikat Orang Bunian - Komen Us Harun Din

Benarkah Orang Bunian Itu Wujud

Seperti yang termaktub di dalam buku Menjawab Persoalan Makhluk Halus dan Kaitannya dengan penyakit dan perubatan tulisan Tuan Guru Dato’ Dr Harun Din al Hafiz:

Makhluk halus yang dikenali sebagai jin, syaitan, iblis, ifrit dan sebagainya jelas terpapar di dalam al Quran dan Hadis Sohih.

Pada pendapat saya, makhluk ini memang wujud dan tergolong dalam kategori makhluk halus. Makhluk ini dikaitkan dengan satu perkampungan atau penenpatan seperti manusia. Mereka berumahtangga, beranak pinak dan hidup bermasyarakat.

Ada yang mendakwa pernah melihat bunia (jin) dan mendakwa manusia mampu berkomunikasi dengan orang bunian sehingga mampu berjiran termasuk meminjam barang2 keperluan harian. Kesahihan cerita ini saya pulangkan kepada Allah Taala yang lebih Mengetahui.

PETIKAN DARI BUKU KARANGAN TUAN GURU DATO’ DR HARUN DIN MENJAWAB PERSOALAN MAKHLUK HALUS

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...